تعرفه ورود محصولات فولادی به عراق باید اصلاح شود

نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در نشست بررسی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و عراق گفت :

 

برخی از محصولات فولادی امکان تولید در عراق ندارد و تا زمان خودکفایی عراق، ایران می‌تواند با تعرفه مناسب نیاز بازار این کشور را برطرف کند.


وی خواستار اصلاح تعرفه ورود محصولات فولادی به عراق شد و افزود: برخی از محصولات فولادی امکان تولید در عراق ندارد و تا زمان خودکفایی عراق، ایران می‌تواند با تعرفه مناسب نیاز بازار این کشور را برطرف کند.


نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از توانایی استان اصفهان در تأمین مصالح ساختمانی مورد نیاز عراق خبر داد و افزود: استان اصفهان در تولید مصالح ساختمانی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد.

منبع : کانال سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران

گلایه اهل صنعت و تولید از بی ثباتی ارزی و اقتصادی

بی ثباتی ارزی و اقتصادی همواره یکی از مسائلی است که اهل صنعت و تولید همواره از آن گلایه داشت هاند، در شرایطی که تولیدکننده در عین تحریمهای بین المللــی همچنان به تولید ادامه میدهد و دغدغه صادراتی دارد، 

به اذعان بسیاری از اهل فن، بی ثباتی در قوانین و نرخ ارزی موجب شده تا تولیدکننده بیشتر توان را بر سر حل مسائل داخلی و تامین ارز مورد نیاز و ادامه کار تحت قانون - با وجود صدور بخشــنامه های پی در پی- بگذارد، 

در صنعت لوله و پروفیل در شرایطی که علیرغم وجود تحریمهای بین المللی تولیدکنندگان همچنان بازارهای صادراتی خود را تا اندازه ای حفظ کرده اند، 

از این موضوع گلایه مندند که علیرغم بی نیازی از حمایت دولت و مسئولان تنها خواسته آنها صرف نظر کردن از صدور بخشنامه های پی در پی و سنگ اندازی در مسیر تولید است؛ امرالله زمانی علویجه رییس سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران و مدیر عامل شرکت تعاونی فولاد علویجه در این رابطه گفت و گویی با جهان معدن انجام

داده که شرح آن در پی می آید .


منبع : جهان معدن

دانلود مصاحبه : لینک دانلود

تولید 8.5 میلیون تن فولاد خام در گروه فولاد مبارکه اصفهان

طبق برنامه قرار است در گروه فولاد مبارکه اصفهان (فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا) بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰هزار تن فولاد خام تولید شود 

که در این مسیر راهبردی، سهم فولاد مبارکه ۵میلیون و۶۰۰ هزار تن، سهم فولاد هرمزگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن و سهم مجتمع فولاد سبا هم یک‌میلیون و ۴۲۰ هزار تن است.


منبع : بازار بورس

بورس کالا و میزبانی عرضه کنندگان بزرگ بین المللی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل گفت: یکی از اتفاقاتی که می تواند موجبات رونق تولید را فراهم کند، ورود محصولات تولیدکنندگان بزرگ روس، چین و هند به بورس کالا ایران و جبران کمبود برخی کالاها در بازار داخلی است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بورس کالا با هدف ایجاد بازاری شفاف جهت تسهیل معاملات و کشف قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه واسطه‌ای براساس مکانیزم عرضه و تقاضا، ایجاد ابزارهای مدیریت ریسک قیمت و تأمین مالی بازار کالایی و تضمین تعهدات طرفین راه اندازی شده و امروز بسیاری از صنایع بزرگ تولیدی جهت فروش محصولات یا خرید مواد اولیه خود به این بازار گره خورده‌اند. در این میان در شرایط تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی و نیز رکود داخلی، فعالان اقتصادی، بورس کالا را از ابزارهای اصلی تحقق رونق تولید می دانند.

در همین زمینه دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در شرایطی که تحریم‌ها، محدودیت‌هایی در روند صادرات و واردات ایجاد کرده، بورس کالا می‌تواند از محدودیت‌ها بکاهد و معاملات را رونق دهد.

امیرحسین کاوه با تاکید بر اینکه  بورس کالا محلی شفاف برای خرید و فروش محصولات است، افزود:‌ مهم‌ترین انتظار فعالان این بازار، تسهیل فرآیند عرضه و تقاضا است؛ البته موانعی بر سر راه وجود دارد که از طریق تعامل و مذاکره بیشتر با خریداران و فروشندگان در بورس، قابل‌ حل است.

وی تصریح کرد: اگر امکان توسعه بورس کالا و ایجاد دفاتری در سه کشور همسایه یعنی عراق، افغانستان و پاکستان فراهم شود، با توجه به جمعیت این کشورها، هم تقاضای مناسبی ایجاد می‌شود و هم به دلیل افزایش ضریب اطمینان خریداران و فروشندگان به دلیل معامله در بستر بورس کالا، صادرکنندگان منتفع می‌شوند و از طرف دیگر معاملات بورس کالا نیز رونق بیشتری می گیرد.

این عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران گفت: موضوع دیگری که می‌تواند موجبات رونق تولید را فراهم کند، مذاکره بورس کالا با تولیدکنندگان بزرگ روس، چین و هند برای عرضه محصولاتی است که در بازار داخل با کمبود عرضه آن‌ها مواجه هستیم. برای مثال در سال‌های اخیر بازار داخل همواره با کمبود ورق فولادی مواجه بوده و بخشی از نیاز صنایع از طریق واردات تأمین می‌شده و هرساله (چه در تحریم و چه غیر تحریم) مبلغ هنگفتی ارز صرف این واردات شده است.

وی ادامه داد: اگر امکان عرضه تولیدکنندگان بزرگ بین المللی جهت عرضه محصول وارداتی در بورس کالا فراهم شود، تأمین ورق یا سایر محصولات با قیمت مناسب‌تر و شرایط بهتری انجام خواهد شد.

به گفته کاوه، کارشناسان بورس کالا، آشنایی کافی با بازارهای بین‌المللی دارند و این شرایط بهترین فرصت برای توسعه فعالیت‌های بورس کالا و حمایت از تولیدکنندگان است.

ابلاغ بخشنامه تمدید صادرات مقاطع طویل و لوله و پروفیل فولادی

ابلاغ بخشنامه معاونت محترم معدنی، جناب آقای سرقینی به گمرکات کشور در خصوص تمدید صادرات مقاطع طویل و لوله و پروفیل فولادی




منبع : سندیکای لوله و پروفیل فولادی